De meldingen gaan over ongeveer 13,6 miljoen gegeven vaccins

Deze update gaat over alle binnengekomen meldingen van vermoede bijwerkingen die door deskundigen bekeken zijn tot en met 20 juni 2021. Tot nu zijn dat 81.480 meldingen met 440.266 vermoede bijwerkingen. Het gaat hier vooral om bekende, te verwachten bijwerkingen zoals hoofdpijn, je niet lekker voelen, spierpijn en vermoeidheid. De meldingen gaan over ongeveer 13,6 miljoen gegeven vaccins.

Trombose met en zonder een laag aantal bloedplaatjes
Lareb ontving tot nu toe 29 meldingen bij het AstraZeneca vaccin en 1 melding bij het Janssen vaccin waarin sprake was van een combinatie van trombose en een laag aantal bloedplaatjes. Bij de melding op het Janssen vaccin en bij 14 meldingen op het AstraZeneca vaccin is het vrijwel zeker dat het om de zeldzame bijwerking gaat. Vier mensen zijn overleden, waarbij van twee het vrijwel zeker om de zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca vaccin gaat.

Systemisch capillair leksyndroom
Het systemisch capillair leksyndroom is onlangs toegevoegd aan de bijsluiter van het AstraZeneca vaccin. Op het AstraZeneca vaccin hebben wij vooralsnog géén meldingen ontvangen. Lareb heeft één melding ontvangen van systemisch capillair leksyndroom bij het Janssen vaccin. Lees ons nieuwsbericht voor meer informatie over systemisch capillair leksyndroom na coronavaccinatie.

Ontsteking van de hartspier of het hartzakje
Lareb heeft nu 10 meldingen van hartontsteking (myocarditis) en 22 van ontsteking van het hartzakje (pericarditis) bij coronavaccins. Een groot deel van deze meldingen zijn kort geleden ontvangen en bij Lareb nog in onderzoek.

Overlijdens
Tot nu toe zijn er 409 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. De meeste meldingen gingen over het vaccin van Pfizer/BioNTech (Comirnaty). Dit is het meest gebruikte coronavaccin en tevens het vaccin dat vooral in de ouderenpopulatie gebruikt wordt.

Zie hier de volledige update


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Update meldingen bijwerkingen coronavaccins (week 25)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 22 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!