De opkomst onder 65-plussers is op dit moment 91% voor de eerste vaccinatie, 83% van hen is volledig gevaccineerd

In de nieuwe vaccinatierapportage van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  is voor het eerst de vaccinatieopkomst van 45-64-jarigen per gemeente te zien. Het gaat hierbij om mensen die tenminste één COVID-19 vaccinatie hebben gekregen. Op dit moment heeft 79% van de mensen in deze groep tenminste één vaccinatie ontvangen, 32% is volledig gevaccineerd. Eerder werd de vaccinatieopkomst onder 65-plussers per gemeente al gepubliceerd. De opkomst onder 65-plussers is op dit moment 91% voor de eerste vaccinatie, 83% van hen is volledig gevaccineerd.

De verwachting is dat de opkomst bij de 45-64-jarigen de komende weken nog verder zal oplopen. Een deel van de mensen in dit leeftijdscohort heeft in de komende tijd nog een afspraak bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  staan voor een eerste vaccinatie. Ook zijn nog niet alle vaccinaties volledig geregistreerd bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

Geografische spreiding
Geografisch is het beeld bij de 45-64-jarigen vergelijkbaar met het beeld bij de 65-plussers; er zijn regionaal weinig verschillen. In enkele gemeenten in de Biblebelt en grotere steden is de opkomst wat lager. Opvallend is de lagere vaccinatiegraad in de gemeente Vaals. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat een deel van de inwoners hun vaccinatie over de grens halen. In Vaals wonen veel mensen met een Duitse achtergrond.

Stijgende vaccinatieopkomst
Sinds vorige week kunnen alle volwassen Nederlanders een afspraak voor een vaccinatie maken bij de GGD. In de grafieken is voor veel leeftijdsgroepen een doorlopende stijgende lijn in de vaccinatieopkomst te zien over de tijd heen. Van alle volwassen Nederlanders heeft inmiddels 64% tenminste een eerste vaccinatie ontvangen. Minimaal 35% is volledig gevaccineerd.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/ook-vaccinatieopkomst-45-64-jarigen-per-gemeente-in-beeld-79-tenminste-keer-gevaccineerd
Originele titel: Ook vaccinatieopkomst 45-64-jarigen per gemeente in beeld: 79% tenminste één keer gevaccineerd
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-06-29


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com