Van de 45-64-jarigen heeft inmiddels 84% een eerste prik gekregen en van hen is 65% al volledig gevaccineerd

In de 26e vaccinatierapportage van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  is voor het eerst de opkomst van 25-44-jarigen per gemeente opgenomen. Het gaat om mensen die tenminste één coronavaccinatie hebben gekregen. Op dit moment heeft 66% van de mensen in deze leeftijdsgroep tenminste één vaccinatie ontvangen. Van deze groep is 24% volledig gevaccineerd.

Eerder werd de vaccinatieopkomst onder 65-plussers en 45-64-jarige per gemeente al gepubliceerd. De opkomst onder 65-plussers is op dit moment 92% voor de eerste vaccinatie, 87% van de 65-plussers is volledig gevaccineerd. Van de 45-64-jarigen heeft inmiddels 84% een eerste prik gekregen en van hen is 65% al volledig gevaccineerd.

Opkomst 25-45-jarigen stijgt nog
De opkomst en vaccinatiegraad bij alle leeftijdsgroepen binnen de 25-44-jarigen stijgt (zie figuur 1 van de pdf Deelname COVID-19-vaccinatie in Nederland). Van de 40-44-jarigen heeft inmiddels 75% een eerste vaccinatie gekregen, van de 35-39-jarigen is dit 69%, van de 30-34-jarigen 62% en van de 25-29-jarigen heeft inmiddels 59% tenminste 1 prik gekregen. De jongere leeftijdsgroepen zijn later uitgenodigd. 

Geografische spreiding
Geografisch is de opkomst voor de 25-44-jarigen vergelijkbaar met de 45-64-jarigen en de 65-plussers; er zijn regionaal weinig verschillen. Ook in deze leeftijdsgroepen is de opkomst in enkele gemeenten in de Biblebelt en grotere steden wat lager. 

Kijk hier voor verdere informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vaccinatieopkomst 25-44-jarigen: 66% tenminste één keer gevaccineerd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 20 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!