Dit gaat stap voor stap van oud naar jong

Vanaf maandag 17 oktober krijgen de mensen van 60 jaar en jonger gefaseerd op geboortejaar de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de herhaalprik. Dit gaat stap voor stap van oud naar jong. Op de website coronavaccinatie.nl/herhaalprik wordt per dag aangegeven welk geboortejaar er aan de beurt is. Deze aanpak zorgt voor een evenredige spreiding van de aantallen mensen die een afspraak kunnen maken voor de herhaalprik. De GGD’en streven ernaar om iedereen uit deze leeftijdsgroep de mogelijkheid te bieden voor het maken van een afspraak, bij voorkeur online om drukte bij het callcenter zoveel mogelijk te voorkomen.

Dichtbij
Veel mensen willen graag zo dichtbij mogelijk hun herhaalprik krijgen. Dat is helaas niet altijd mogelijk omdat het op de ene locatie drukker is dan op de andere. Door een andere datum in te voeren kunnen mensen kijken of zij dichterbij een herhaalprik kunnen krijgen.

Daluren
Als mensen willen bellen voor een afspraak, dan kunnen zij dit het beste doen in de daluren. Bijvoorbeeld in de lunchtijd en daarna. Dan is het doorgaans minder druk op de afsprakenlijn. Het kan helaas voorkomen dat het toch druk is op het callcenter. GGD GHOR Nederland vraagt mensen ook om niet op de herhaaltoets te drukken bij het bellen, dit houdt de lijnen bezet en zorgt voor een zware belasting van het callcenter.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: GGD GHOR
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : GGD GHOR
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Start gefaseerd afspraken maken voor herhaalprik 60-minners
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!