Dit gaat stap voor stap van oud naar jong

Vanaf maandag 17 oktober krijgen de mensen van 60 jaar en jonger gefaseerd op geboortejaar de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de herhaalprik. Dit gaat stap voor stap van oud naar jong. Op de website coronavaccinatie.nl/herhaalprik wordt per dag aangegeven welk geboortejaar er aan de beurt is. Deze aanpak zorgt voor een evenredige spreiding van de aantallen mensen die een afspraak kunnen maken voor de herhaalprik. De GGD’en streven ernaar om iedereen uit deze leeftijdsgroep de mogelijkheid te bieden voor het maken van een afspraak, bij voorkeur online om drukte bij het callcenter zoveel mogelijk te voorkomen.

Dichtbij
Veel mensen willen graag zo dichtbij mogelijk hun herhaalprik krijgen. Dat is helaas niet altijd mogelijk omdat het op de ene locatie drukker is dan op de andere. Door een andere datum in te voeren kunnen mensen kijken of zij dichterbij een herhaalprik kunnen krijgen.

Daluren
Als mensen willen bellen voor een afspraak, dan kunnen zij dit het beste doen in de daluren. Bijvoorbeeld in de lunchtijd en daarna. Dan is het doorgaans minder druk op de afsprakenlijn. Het kan helaas voorkomen dat het toch druk is op het callcenter. GGD GHOR Nederland vraagt mensen ook om niet op de herhaaltoets te drukken bij het bellen, dit houdt de lijnen bezet en zorgt voor een zware belasting van het callcenter.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: GGD GHOR
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : GGD GHOR
Wat is de URL bij deze bron?: https://ggdghor.nl/actueel-bericht/start-gefaseerd-afspraken-maken-herhaalprik-60-minners/
Originele titel: Start gefaseerd afspraken maken voor herhaalprik 60-minners
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-10-19


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com