Merem Medische Revalidatie is dit jaar zelf ook aangemerkt als goed doel, wat de betrokkenheid bij deze actie nog verder versterkt

Een groep van acht medewerkers van Merem Medische Revalidatie heeft op 24 augustus een zware fietstocht over de beroemde Italiaanse Stelvio-pas voltooid. Hiermee hebben ze meer dan 10.000 euro ingezameld voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het ingezamelde bedrag gaat naar Stichting Bike4Brains, die zich inzet voor de behandeling en begeleiding van deze kwetsbare doelgroep. Merem Medische Revalidatie is dit jaar zelf ook aangemerkt als goed doel, wat de betrokkenheid bij deze actie nog verder versterkt. Deze actie sluit aan bij de actualiteit over hersenletsel bij jongeren en het belang van gespecialiseerde (revalidatie)zorg voor jongeren met ernstig hersenletsel.

Uitdagende tocht
De Stelvio-pas, met een hoogte van 2758 meter en een lengte van 24 kilometer, staat bekend als een van de zwaarste beklimmingen in Europa. Onder de naam ‘Merem Stelvio Rijders’ gingen de acht collega’s deze uitdagende tocht aan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Deze jongeren kampen vaak met ingrijpende gevolgen op fysiek, cognitief, sociaal en emotioneel gebied. De opbrengsten van deze actie zijn van grote waarde voor hun behandeling en ondersteuning.

Impact van hersenletsel
Kinderfysiotherapeut Sander ter Weel, een van de deelnemers, benadrukt het belang van deze actie: “Dagelijks zien wij in ons revalidatiecentrum de impact van niet-aangeboren hersenletsel. Niet alleen de getroffen jongeren, maar ook families en vrienden worden geconfronteerd met een realiteit waarin gewone dagelijkse handelingen, zoals het smeren van een broodje of een stukje fietsen, niet meer vanzelfsprekend zijn. Onderzoek naar hersenletsel en faciliteiten voor deze groeiende groep jongeren zijn essentieel. Door deel te nemen aan Bike4Brains kunnen we een belangrijke bijdrage leveren.”

Specialistische revalidatiezorg
Merem Medische Revalidatie, met vestigingen in Hilversum, Almere en Lelystad, is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met complexe aandoeningen, waaronder hersenletsel. Voor jongeren met NAH biedt Merem onder andere intensieve neurorevalidatie, dagbehandeling, poliklinische zorg en thuisbehandeling. Door samen te werken met Bike4brains, een stichting die fondsen werft voor innovatieve projecten op het gebied van hersenletsel, bundelen ze hun krachten. Het ingezamelde bedrag dat Bike4Brains aan Merem doneert, wordt besteed aan nieuwe rollende therapiemogelijkheden - zoals een framerunner of een driewielfiets - voor de jongste patiënten.

Aandacht voor hersenletsel
De Merem Stelvio Rijders zijn ontzettend trots en dankbaar voor de steun van sponsors en donateurs die deze actie mogelijk hebben gemaakt. Ze hopen dat hun inspanningen bijdragen aan meer aandacht en begrip voor jongeren met hersenletsel, en willen iedereen bedanken die hen tijdens hun avontuur in Italië heeft aangemoedigd en ondersteund.

Kijk voor meer informatie over Merem Medische Revalidatie op www.merem.nl.

Bron: Merem