De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. 

De informatie op Thuisarts.nl is uitgebreid met negenentwintig aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. En dat is pas het begin. Het Nederlands Huisartsen Genootschap werkt met de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland samen om steeds meer medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl te krijgen. Minister Bruins, minister van Medische Zorg en Sport steunt dit initiatief van harte: “Ik ben blij dat Thuisarts er nu ook is voor de ziekenhuiszorg. Met goede informatie. Begrijpelijk en onafhankelijk. Zodat je beter voorbereid bij je specialist komt.”

De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen maken hier samen begrijpelijke teksten van voor het brede publiek.

Vooral snel doorpakken
Voor directeur van Patiëntenfederatie Nederland Dianda Veldman kan de samenwerking niet snel genoeg gaan: “Mensen die iets willen weten over hun gezondheid willen betrouwbare informatie in begrijpelijke taal. Ook over wat hen in het ziekenhuis te wachten staat. Wij vinden het goed dat Thuisarts.nl een steeds completere informatiebron wordt voor mensen met vragen. Maar met negentwintig aandoeningen die in het ziekenhuis zorg nodig hebben zijn we er natuurlijk niet. Laten we vooral snel doorpakken.”

Garantie betrouwbare informatie
De uitbreiding van Thuisarts.nl bevordert het samen beslissen in de spreekkamer, vindt Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten: “Een goed geïnformeerde patiënt helpt het gesprek tussen arts en patiënt in de spreekkamer. Met als resultaat: een meer tevreden patiënt. Niet alleen patiënten, maar ook artsen willen de garantie dat de informatie op internet betrouwbaar is.” De eerste negenentwintig aandoeningen bestaan onder meer uit informatie over de zorg rondom een hartinfarct, bij nierschade en bij verschillende vormen van kanker, zoals prostaatkanker en borstkanker. Maar er is ook informatie over wat er gebeurt als een kunstknie of kunstheup nodig is.

Twee miljoen bezoeken
Thuisarts.nl wordt maandelijks twee miljoen keer bezocht door mensen en is de grootste onafhankelijke publiekswebsite voor gezondheidsinformatie in Nederland. Rob Dijkstra bestuursvoorzitter van het Nederlands Huisartsen Genootschap zegt: “Vrijwel alle huisartsen gebruiken Thuisarts.nl tijdens hun consult of verwijzen hun patiënten ernaar. Met deze uitbreiding kan de patiënt ook voor en na een ziekenhuisverwijzing terecht op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie. Dat is handig voor huisarts en patiënt, want we spreken de patiënt vaak ook tijdens de behandeling door de specialist.”

Meer informatie: bekijk de aandoeningen op www.thuisarts.nl/ziekenhuis


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Thuisarts.nl heeft nu ook informatie over medisch-specialistische zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 mrt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!