Met name bij internisten, cardiologen, chirurgen, mdl-artsen en orthopeden zijn er zorgen over werkloosheid

De FMS, NFU, NVZ, LAD en DJS vragen in een brief aandacht voor de positie van startende medisch specialisten. De brief bevat adviezen en oplossingsrichtingen die zijn opgesteld door de Taskforce Arbeidsmarktproblematiek Medisch Specialisten. Deze taskforce heeft zich gebogen over de problematiek van oplopende werkloosheid en een gebrek aan vaste posities bij startende medisch specialisten.

De taskforce, bestaande uit vijfentwintig leden waaronder medisch specialisten, bestuurders en aios, geeft een aantal oplossingsrichtingen om ruimte te maken voor het aanstellen van startende medisch specialisten. De brief bevat in beginsel oplossingsrichtingen op de korte termijn, denk aan actief beleid voor bijvoorbeeld het normaliseren van de werkweek, dekking van diensten, loopbaanontwikkeling, werkplezier, duobanen en een pensioenplan.

Met name bij internisten, cardiologen, chirurgen, mdl-artsen en orthopeden zijn er zorgen over de werkloosheid en een gebrek aan vaste posities bij startende medisch specialisten. Veel jonge artsen dreigen het vak te verlaten wegens gebrek aan perspectief, terwijl zij op termijn hard nodig zijn om de zorg van hoge kwaliteit, betaalbaar en toegankelijk te houden.

Kijk hier voor de brief


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanpak arbeidsmarktproblematiek startende medisch specialisten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 07 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!