100 financieel fitte ideeën van en voor medewerkers in zorg en welzijn

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en PGGM&CO starten het platform de Fitte Top 100. Doel is om medewerkers in de sector zorg en welzijn te inspireren om financieel fit te blijven. Met één website biedt dit platform een podium voor 100 inspirerende tips uit de sector zelf. Met deze mooie ideeën krijgen zorg- en welzijnsmedewerkers inspiratie en handelingsperspectief om financieel fit te blijven.

Met financieel fit bedoelen we dat mensen overzicht hebben over hun geldzaken en inzicht in hoe ze geld kunnen besparen. Zodanig dat er geen geldzorgen zijn of ontstaan. Dat is hard nodig want de stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Steeds meer mensen maken zich zorgen om hun financiële situatie. Bij medewerkers in zorg en welzijn is dat maar liefst bij 8 op de 10 blijkt uit onderzoek van PGGM&CO. Dit heeft een negatieve invloed op zowel de thuissituatie als op het werk. Het kan dan gaan om mentale en fysieke klachten.

Goed voor jezelf zorgen
John Landman, directeur van PFZW: ‘Steeds meer medewerkers in onze sector maken zich zorgen over hun portemonnee. Mensen geven aan dat zij om te besparen meer opletten bij het boodschappen doen, dat ze minder energie verbruiken en minder vaak leuke dingen kopen of doen. Dit is zorgelijk, Met de Fitte Top 100 willen we op een luchtige manier bijdragen aan de financiële vitaliteit van de sector.’ 

Alle ideeën zijn welkom
Henriette Davelaar, principal directeur PGGM&CO: ‘Medewerkers in zorg en welzijn hebben met het platform zicht op de meest gewaardeerde initiatieven van collega’s waarmee zij hun fitheid kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen zij zelf ook bijdragen aan de financiële vitaliteit van de sector door hun eigen ideeën te delen op het platform. Van koopjesjagen tot maandelijks sparen voor het jaarlijkse teamuitje: geen idee is te gek. Zolang het bijdraagt aan de financiële fitheid van zorg- en welzijnsmedewerkers.’

Een mooie prijs voor het beste idee
De Fitte Top 100 kent een publieks- en een vakjuryprijswinnaar. De publiekswinnaar wordt door de medewerkers zelf gekozen. Want iedereen die in de sector werkt, kan initiatieven op het platform delen én stemmen op het meest fitte idee. De vakjuryprijswinnaar wordt gekozen door ondernemer en budgetcoach Annemarie van Gaal, hoofd Wijzer in geldzaken Christiaan Meijer én adviseur bedrijven bij Geldfit Iris Top. De winnaars krijgen een workshop van Annemarie van Gaal en een teamuitje ter waarde van 500 euro.

Ideeën kunnen tot en met 29 oktober worden ingestuurd. Stemmen kan tot en met 19 november. Uiterlijk 1 december worden de winnaars bekend gemaakt via fittetop100.nl.

Over PFZW 
PFZW verzorgt een verplichte collectieve pensioenregeling voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. Onze ambitie is onze deelnemers een goed, geïndexeerd en betaalbaar pensioen te bieden. Dat doen wij voor ongeveer 2,9 miljoen (oud-)werknemers. 

Over PGGM&CO
PGGM&CO is de ledenorganisatie van coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM met ruim 765.000 leden die werken of hebben gewerkt in zorg en welzijn. We helpen iedereen die in zorg en welzijn werkt(e) om fysiek, mentaal en financieel fit te blijven. Als gids bieden we hen vanuit continu onderzoek inzicht en overzicht - met informatie, ervaringen, diensten, producten en voordelen - om fitte keuzes te maken. En helpen we werkgevers om hierin te ondersteunen, waar mogelijk samen met sociale partners. Zodat medewerkers in balans en met plezier blijven werken in een gezonde sector zorg en welzijn.

Bron: PGGM&CO


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: PGGM&CO / Ellen Habermehl
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : PGGM&CO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 100 financieel fitte ideeën van en voor medewerkers in zorg en welzijn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 02 okt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!