De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg onder verscherpt toezicht gesteld.

Foto: Rijksoverheid

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg onder verscherpt toezicht gesteld.

Uit onderzoek van de IGZ werd duidelijk dat er bij Zorgplein Maaswaarden structurele tekortkomingen in de zorg zijn.

Stichting Zorgplein Maaswaarden biedt zorg aan ouderen met lichamelijke en psychische problemen en dagopvang in verpleeghuis Notenhoff in Andel en verzorgingshuis Wijkestein in Wijk en Aalburg. Tijdens een bezoek in 2013 constateerde de inspectie dat er verbeteringen nodig waren op het gebied van kennis en vaardigheden van de medewerkers, zorgplannen, medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Begin dit jaar bleek dat de door de inspectie gevraagde verbeteringen onvoldoende en niet snel genoeg zijn doorgevoerd.

De IGZ stelt daarom Stichting Zorgplein Maaswaarden voor zes maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie blijft de stichting onder andere met onverwachte bezoeken nauwlettend volgen tot de zorg weer veilig en verantwoord is.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
05 maart 2014 om 12:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
IGZ

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!