Vektis publiceerde dinsdag 4 oktober de nieuwste versie van de Open Databestanden Zorgverzekeringswet.

Foto: INGIMAGE

Vektis publiceerde dinsdag 4 oktober de nieuwste versie van de Open Databestanden Zorgverzekeringswet.

Voor 2014 is nu alle informatie compleet en beschikbaar op www.vektis.nl. Deze bestanden geven inzicht in alle door zorgverzekeraars betaalde zorgkosten over 2014 binnen de Zorgverzekeringswet en zijn voor iedereen toegankelijk. Vektis wil met deze informatie partijen in de zorg helpen om weloverwogen keuzes te maken voor kwalitatief goede en betaalbare zorg.

De Vektis Open Databestanden zijn onderverdeeld in de verschillende kostenrubrieken binnen de basisverzekering, zoals medisch-specialistische zorg, farmacie, GGZ, huisartsenzorg, hulpmiddelen, mondzorg (voor kinderen), paramedische zorg en kraamzorg. Deze zorgkosten zijn uitgesplitst naar geslacht en leeftijd. Voor de jaren 2011, 2012 en 2013 waren de Open Databestanden al beschikbaar.

Indeling op postcode en per gemeente
De informatie is voor 2011 t/m 2014 beschikbaar op postcodeniveau (ingedeeld naar de eerste drie cijfers van de postcode) en op gemeenteniveau (op basis van de gemeentelijke indeling 2016). De bestanden zijn bovendien op geaggregeerd niveau, zodat de privacy gewaarborgd is en gegevens nooit herleidbaar zijn naar individuele personen, zorgverzekeraars en zorginstellingen. De bestanden bevatten geaggregeerde gegevens van alle verzekerden binnen de Zorgverzekeringswet.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
05 oktober 2016 om 14:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
ZN

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2022-01-24