Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Er zijn tal van initiatieven om zorgorganisaties meer duurzaam te maken. Veel voorbeelden zijn lokaal, maar er zijn ook regionale en landelijke voorbeelden. Enkele (bekende) voorbeelden zijn hieronder benoemd. ActiZ wil graag meer goede voorbeelden en interessante, creatieve initiatieven verzamelen en delen om leden verder te helpen bij verduurzaming.

MilieuPlatformZorg
Veel zorgorganisaties pakken het onderwerp op met het Milieuplatform Zorgsector (MPZ) en de tools die het platform biedt, zoals de milieuthermometer en de milieubarometer. Vaak is dit onderdeel van een regionale Green Deal, waarbij tevens afspraken gemaakt worden met het bevoegd gezag om tot een andere wijze van toezicht/handhaving te komen m.b.t. energiebesparende maatregelen (activiteitenbesluit wet milieubeheer en de EED verplichting).

Inkoop
Rond duurzaam inkopen is Intrakoop bezig met de voorbereiding van enkele pilots om dit thema een fase verder te brengen. Het gaat om de thema’s onderhoud, afval, eten en drinken en deeleconomie.

Voeding
Rond voeding is er een scala aan interessante voorbeelden, zoals het programma duurzaam en gezond aan tafel, een landelijk programma voor beter eten in de zorg. Een ander voorbeeld is Dutch-cuisine dat duurzaamheid, gezondheid en regionale betrokkenheid combineert.

Overige onderwerpen
Diverse zorgorganisaties zijn bezig met de overgang naar elektrisch rijden (o.a. Cordaan), afvalverwerking van incontinentiemateriaal is ook landelijk in beeld, het stimuleren / financieel faciliteren van medewerkers om zonnepanelen aan te schaffen (Patyna), etc.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Als zorgorganisatie zelf aan de slag met duurzaamheid
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 sep 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!