(advertentie)

Participeer 010 biedt ondersteuning aan kinderen met een beperking

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Participeer 010 B.V. een last onder dwangsom opgelegd voor het overtreden van de medewerkingsplicht. Participeer 010 biedt ondersteuning aan kinderen met een beperking in de thuissituatie, op school of in een woonvoorziening.

In november 2020 vroeg de inspectie Participeer 010 informatie aan te leveren. Participeer 010 heeft de gevraagde informatie ondanks herhaalde verzoeken hiertoe niet gegeven en voldoet daarmee niet aan de plicht om medewerking te verlenen aan het werk van de inspectie.

De gevraagde informatie gaat onder andere over de achtergrond van ingehuurd zorgpersoneel en over zicht en regie van Participeer 010 op het werk van dat personeel.

Om af te dwingen dat Participeer 010 alsnog voldoet aan de medewerkingsplicht, legt de inspectie een last onder dwangsom op van 2.500 euro. Als de zorgaanbieder binnen twee weken aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Publicaties
Last onder dwangsom Participeer 010 B.V.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/05/26/last-onder-dwangsom-voor-participeer-010-b.v
Originele titel: Last onder dwangsom voor Participeer 010 B.V
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-05-27

Relevante artikelen ...

Voorkomen van strafbaar gedrag kinderen door ouders meer aan te spreken Ouders meer nadrukkelijker wijzen op de verantwoordelijkheid voor hun kinderen De verantwoordelijkheid om jongeren op het rechte pad te houden ligt i... Jeugdzorg Tue, 11 May 2021, 07:13:00
Vijf partijen willen doorbraak bij complexe jeugdproblematiek Deze coalitie wil zo bijdragen aan de ambitie om de zorg voor kinderen en gezinnen duurzaam te verbeteren De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Kind... Jeugdzorg Tue, 20 Apr 2021, 10:38:14
Veilig Thuis organisaties hebben voldoende kwaliteit 21 van de 26 Veilig Thuis organisaties scoren qua kwaliteit een voldoende.  Van de 26 Veilig Thuis organisaties is de kwaliteit van 21 inmiddels... Jeugdzorg Tue, 21 Nov 2017, 14:58:13