De thuiszorgaanbieder moet uiterlijk op 11 oktober 2019 vóór 17:00 alle cliënten, met hun cliëntendossier, overdragen

De inspectie zag tijdens een toezichtbezoek op 16 juli 2019 dat de zorgverlening bij Thuiszorg Naborgh niet voldeed aan 8 van de 12 getoetste normen. De situatie bij de thuiszorgorganisatie is daarna drastisch verslechterd. Er zijn grote risico’s voor de veiligheid en gezondheid van cliënten. Hierdoor is sprake van een situatie die naar het oordeel van de inspectie niet kan voortduren. Daarom krijgt Thuiszorg Naborgh een aanwijzing. De thuiszorgaanbieder moet uiterlijk op 11 oktober 2019 vóór 17:00 alle cliënten, met hun cliëntendossier, overdragen naar een andere thuiszorgaanbieder die voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. Thuiszorg Naborgh mag geen nieuwe cliënten in zorg aannemen en mag pas weer zorg verlenen wanneer de inspectie heeft vastgesteld dat zij voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen.

Wat is er aan de hand?
Tijdens het toezichtbezoek van de inspectie op 16 juli blijkt onder meer dat de zorgbehoefte in het cliëntendossier groter is dan de zorg die cliënten daadwerkelijk krijgen. Ook is het intern toezicht binnen Thuiszorg Naborgh niet georganiseerd - zo is er geen raad van Commissarissen of Raad van Toezicht.

Na het bezoek heeft de zorgaanbieder de inspectie laten weten dat zij de cliënten per 1 oktober 2019 zal overdragen aan een andere zorgaanbieder. De inspectie gaat hierop op 1 oktober onaangekondigd langs om zich een oordeel te vormen over de overdracht van cliënten naar een andere zorgaanbieder.

Bij dit toezichtbezoek ziet zij dat er nog steeds zorg wordt verleend, dat er nieuwe cliënten zijn aangenomen, maar dat er te weinig bevoegd personeel is om die zorg op een goede en veilige manier te verlenen. Dit leidt tot grote risico’s in de zorg. Daarom heeft de inspectie besloten om een aanwijzing te geven.

Hoe nu verder?
Thuiszorg Naborgh dient uiterlijk op 11 oktober om 17.00 uur alle cliënten, met hun volledige cliëntendossier over te dragen naar een andere thuiszorgaanbieder. De inspectie volgt de naleving van deze aanwijzing nauwlettend. Als de zorgaanbieder niet binnen de gestelde termijn voldoet aan de aanwijzing, kan een last onder dwangsom worden opgelegd.

Documenten
Thuiszorg Naborgh B.V. Rotterdam aanwijzing oktober 2019 (met reactie)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Thuiszorg Naborgh moet cliënten overdragen en de zorg staken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!