De zorgaanbieder heeft zich in de tussenliggende periode niet verbeterd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Pretoria Zorg B.V. (ook wel Avirazorg) een nieuwe aanwijzing gegeven. Eerder werd geconstateerd dat er bij de zorgaanbieder sprake is van structurele tekortkomingen in de geboden zorg, waarvoor de inspectie een aanwijzing oplegde.  De zorgaanbieder heeft zich in de tussenliggende periode niet verbeterd. De nieuwe aanwijzing gaat daarom verder; Pretoriazorg (Avirazorg) moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 juni 2019 de bestaande cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder dan Pretoria Zorg B.V., Stichtse Zorg B.V., MDO Zorg B.V., Amana Zorg B.V. en Thuiszorg Avira B.V.

Wat is er aan de hand?
Pretoria Zorg B.V. levert thuiszorg aan cliënten in de provincie Utrecht. De inspectie heeft er - gelet op het volledige gebrek aan duidelijkheid en transparantie van de hiervoor genoemde zorgaanbieders naar de inspectie toe -  geen enkel vertrouwen in dat alle cliënten op dit moment of op korte termijn zorg ontvangen dan wel goede zorg ontvangen, behorend bij hun actuele zorgbehoeften.

De inspectie constateert dat cliënten van Pretoria Zorg B.V. niet voldoende goede zorg ontvangen die aansluit bij hun actuele zorgbehoeften, dat er geen sprake is van voldoende professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en dat Pretoria Zorg B.V. zich niet houdt aan de cliëntenstop die de inspectie bij de vorige aanwijzing aan Pretoria Zorg B.V. had opgelegd.

Tot heden heeft Pretoria Zorg B.V. onvoldoende medewerking verleend bij het verstrekken van benodigde informatie aan de inspectie. De inspectie is hierdoor gehinderd bij haar onderzoek naar de naleving van de aanwijzing en de kwaliteit van de thuiszorg voor kwetsbare cliënten.

Hoe nu verder?
Mochten Pretoria Zorg B.V., Stichtse Zorg B.V., MDO Zorg B.V., Amana Zorg B.V. en Thuiszorg Avira B.V. niet binnen de gestelde termijn van één week aan de aanwijzing voldoen, dan kan de inspectie een last onder bestuursdwang dan wel een last onder dwangsom opleggen om de naleving van de aanwijzing af te dwingen.

Het Landelijk Meldpunt Zorg van de inspectie is bereikbaar om de cliënten op weg te helpen naar een nieuwe thuiszorgaanbieder. Daarnaast heeft de inspectie direct contact met de huisartsen binnen de regio.

Documenten

Pretoria Zorg B.V. De Meern aanwijzing mei 2019
Stichtse Zorg B.V. Utrecht aanwijzing mei 2019
MDO  Zorg B.V. Utrecht aanwijzing mei 2019
Amanazorg B.V. De Meern aanwijzing mei 2019 
Thuiszorg Avira B.V. De Meern aanwijzing mei 2019

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2019/05/28/aanwijzing-pretoria-zorg-avirazorg
Originele titel: Pretoria Zorg B.V. krijgt nieuwe aanwijzing om alle cliënten over te dragen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2019-05-28


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com