De inspectie ziet dat het bij Zeker in de Zorg ontbreekt aan een aantal belangrijke randvoorwaarden voor goede en veilige zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Zeker in de Zorg bv een last onder dwangsom opgelegd. Zeker in de Zorg, een thuiszorgorganisatie in Delft, Zoetermeer en omgeving, voldoet nog niet geheel aan een eerder opgelegde aanwijzing.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ziet dat het bij Zeker in de Zorg ontbreekt aan een aantal belangrijke randvoorwaarden voor goede en veilige zorg. Om die reden gaf de inspectie in augustus 2019 een aanwijzing. Daarin stond dat de zorg binnen vier maanden moest voldoen aan de normen. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

De inspectie constateerde na afloop van de vier maanden dat Zeker in de Zorg de kwaliteit van de geboden zorg verbeterd had, maar nog niet alle tekortkomingen had weggenomen. De thuiszorgorganisatie is zich bewust van de ernst van de situatie en werkt hard om verbeteringen aan te brengen in de organisatie.  Maar dit is nog niet op alle normen gelukt. Om die reden vindt de inspectie een last onder dwangsom noodzakelijk.

Er zijn nog tekortkomingen op vier onderzochte thema’s: cliënt centraal, integrale zorg, professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en sturen op kwaliteit. Dit zijn thema’s uit het zogeheten toetsingskader ‘Toezicht op de zorg thuis’. Daarin zijn de normen opgenomen waaraan de inspectie de kwaliteit van de zorg afmeet.

Wat moet Zeker in de Zorg doen?
Zeker in de Zorg moet binnen vier maanden de nodige verbeteringen doorvoeren. Als Zeker in de Zorg hieraan niet binnen deze termijn voldoet, moet zij voor iedere vier weken dat niet wordt voldaan een geldbedrag (dwangsom) betalen van € 5.000,-. Dit met een maximum van € 15.000,-. Totdat de verbeteringen zijn doorgevoerd mag Zeker in de Zorg niet meer nieuwe cliënten aannemen dan het aantal waaraan zij al zorg verleent. Concreet betekent dit dat Zeker in de Zorg niet meer dan 62 cliënten zorg mag verlenen. 

Documenten
Zeker in de Zorg Delft Last onder Dwangsom 28 januari 2020
Zeker in de Zorg B.V. Delft bevindingen toetsing einde aanwijzing december 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Zeker in de Zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!