Algemeen Thuiszorg Nederland heeft de tekortkomingen voldoende oplost

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.) beëindigd. De thuiszorgorganisatie heeft de afgelopen vier maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
In november 2021 stelde de inspectie A.T.N. onder verscherpt toezicht. Afgelopen mei volgde er een aanwijzing voor A.T.N. omdat er toen nog steeds tekortkomingen waren in de zorg.

Dit heeft Algemeen Thuiszorg Nederland gedaan
A.T.N. heeft de tekortkomingen voldoende oplost. Alle zorgverleners hebben de juiste diploma’s en certificaten voor de handelingen die zij uitvoeren. Ook rapporteren de zorgverleners na ieder zorgmoment. De inspectie ziet dat de zorgverleners incidenten melden en dat die meldingen onderzocht worden. Verder zorgt A.T.N. ervoor dat de zorgverleners persoonlijke beschermingsmiddelen dragen volgens de laatste richtlijnen.

Hoe nu verder
A.T.N. voldoet nu volledig aan de aanwijzing die door de inspectie was opgelegd. Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd. De inspectie blijft A.T.N. in het reguliere toezicht volgen.

Documenten
Algemeen Thuiszorg Nederland Amersfoort juli 2022 einde aanwijzing

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/08/12/einde-aanwijzing-voor-algemeen-thuiszorg-nederland-in-regio-amersfoort-en-zeist
Originele titel: Einde aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland in regio Amersfoort en Zeist
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-08-15


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com