De eerste twee fabrikanten wiens aanvraag voor ontheffing is goedgekeurd zijn Roche en Biosynex

Woensdag 24 maart heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eerste twee ontheffingen verleend voor bedrijven die sneltesten als zelftest op de markt willen brengen. Deze ontheffing maakt het voor mensen in Nederland mogelijk om bij zichzelf een sneltest af te nemen. Fabrikanten en leveranciers kunnen met de ontheffing hun antigeensneltesten als zelftest gaan leveren. De eerste twee fabrikanten wiens aanvraag voor ontheffing is goedgekeurd zijn Roche en Biosynex.

Bedrijven moeten bij de zelftest een duidelijke bijsluiter leveren die ook te begrijpen is voor mensen zonder medische achtergrond. Daarbij moet het product goed door een leek te gebruiken en betrouwbaar zijn. Iedereen kan op een speciale pagina op Rijksoverheid.nl kijken of de door hun aangeschafte zelftest van een fabrikant of leverancier met een ontheffing komt en wat dit betekent.

Medio april eerste leveringen
Het ministerie van VWS verwacht in de week van medio april de eerste leveringen te krijgen. Deze eerste leveringen zullen verstrekt worden aan het onderwijs zodat het onderwijs zo snel mogelijk met de zelftesten aan de slag kan. Ook voor werkgevers worden zelftesten beschikbaar gesteld om werknemers zichzelf preventief en frequent te kunnen laten testen. Uiteindelijk moeten de zelftesten ook verkrijgbaar worden in bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en supermarkten.

Minister de Jonge: “Zelftesten helpen ons om veiliger onderwijs en veiliger werken mogelijk te maken. Door de test naar de mensen te brengen in plaats van de mensen naar de test kunnen we het virus nog sneller de pas afsnijden.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Eerste ontheffingen voor zelftesten verleend
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 24 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!