Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan minister Van Ark

Er moet een centrale aanpak komen om de ruim 140.000 uitgestelde operaties in ziekenhuizen in te halen. Want ziekenhuizen zullen er nooit in slagen om de inhaalzorg zonder hulp van buiten te klaren. Zo’n centrale aanpak, waarbij patiënten over het land worden verdeeld naar gelang er plaats is in ziekenhuizen, was er ook tijdens de covid-crisis.

Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan minister Van Ark. Die komt volgende week met een plan van aanpak om de inhaalzorg in goede banen te leiden. In dat plan wil ze ook centrale spreiding van patiënten meenemen. De Patiëntenfederatie schrijft in de brief dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een rol kan spelen bij het verdelen van patiënten over ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Die laatste kunnen een deel van de planbare zorg overnemen van gewone ziekenhuizen, denkt de federatie.

Brief aan minister Van Ark over inhaalzorg


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Patiëntenfederatie wil centrale aanpak inhaalzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!