Patientenfederatie Nederland ziet weinig in het plan van de ziekenhuizen om voor een aantal kleine behandelingen een vaste prijs van 150 euro in rekening te brengen, ongeacht de werkelijke prijs.

“Dat is leuk voor mensen die nooit wat mankeren, maar chronisch zieken en mensen met een beperking hebben er niets aan. Die zijn gewoon hun eigen risico van 385 euro kwijt”, zegt directeur Dianda Veldman.

Volgens haar zijn de vier miljoen mensen met een chronische ziekte veel beter af als het eigen risico fors wordt verlaagd, bijvoorbeeld naar 175 euro zoals de patientenfederatie vorige week zei.

Dianda Veldman: “het is winst dat de ziekenhuizen kennelijk ook vinden dat er iets moet gebeuren aan het eigen risico, maar dit is niet de juiste oplossing. Dit helpt alleen gezonde mensen die één keer naar het ziekenhuis gaan. Maar waarom moet je die een cadeautje geven, terwijl de mensen die elk jaar hun volledige eigen risico opmaken met lege handen blijven zitten?”
De Patientenfederatie is wel blij dat de ziekenhuizen nu aangeven dat ze vooraf de prijs van een behandeling kunnen zeggen. “Wij willen die openheid al veel langer, maar hebben daar tut nu toe vergeefs om gevraagd”, aldus de directeur.

Bron: Patientenfederatie Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!