De cliëntenstop blijft van kracht

De cliënten van EerstZorg (RNK Global Investments) zijn overgestapt naar een andere zorgaanbieder. Daardoor levert EerstZorg op dit moment geen zorg. De thuiszorgaanbieder voldoet nog niet aan de normen van de eerder opgelegde aanwijzing. Totdat dat zo is, mag EerstZorg geen zorg bieden aan nieuwe cliënten.

Dit is er aan de hand
Op 14 november 2022 gaf de inspectie EerstZorg een aanwijzing. In die aanwijzing staat dat Eerstzorg binnen drie maanden moet voldoen aan de normen in de aanwijzing. Ook staat hierin dat EerstZorg geen nieuwe cliënten mag aannemen. Dit mag pas weer als de thuiszorgaanbieder voldoet aan genoemde normen.

De inspectie stelt vast dat EerstZorg niet voldoet aan de normen uit de aanwijzing. Omdat EerstZorg op dit moment geen zorg meer levert , zijn er geen risico’s voor de veiligheid van cliënten. Daarom legt de inspectie nu geen nieuwe maatregel op aan EerstZorg. 

Hoe nu verder
De thuiszorgaanbieder mag pas weer zorg verlenen als de inspectie heeft vastgesteld dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen zoals opgenomen in de aanwijzing.

Documenten
Aanwijzing RNK Global Investments (EerstZorg), Weesp, februari 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 12 apr 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!