Pas als Papa Zorg heeft voldaan aan de aanwijzing mag de thuiszorgaanbieder weer cliënten aannemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geeft Papa Zorg in Den Haag een aanwijzing. De thuiszorg die Papa Zorg biedt toont grote tekortkomingen. Papa Zorg moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 13 september bezocht de inspectie Papa Zorg. Dit na een eerder bezoek in maart. De inspectie ziet dat de thuiszorgaanbieder onvoldoende verbeteringen heeft doorgevoerd. Daarmee blijven de eerder geconstateerde risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg bestaan.

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Papa Zorg zonder maatregel van de inspectie de zorg verbetert. De bestuurder laat onvoldoende besef van noodzaak zien om de zorg te verbeteren. Ook zijn de risico’s voor de kwaliteit van zorg zijn niet goed in beeld. Verder zijn de zorgplannen niet altijd actueel en werken zorgverleners niet methodisch.

Hoe nu verder
Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is een aanwijzing met cliëntenstop nodig. Papa Zorg moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 maart 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Papa Zorg heeft voldaan aan de aanwijzing mag de thuiszorgaanbieder weer cliënten aannemen.

Documenten
Papa Zorg Den Haag september 2022
Papa Zorg B.V. Den Haag aanwijzing oktober 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing met cliëntenstop voor Papa Zorg in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!