Lobie Care voldoet nog niet aan de normen voor goede zorg, daarom mag Lobie Care geen zorg bieden aan cliënten

Lobie Care heeft alle cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Daarmee voldoet de Utrechtse thuiszorgaanbieder aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Lobie Care voldoet nog niet aan de normen voor goede zorg, daarom mag Lobie Care geen zorg bieden aan cliënten. Lobie Care mag pas weer cliënten aannemen als de inspectie vaststelt dat de zorgaanbieder hieraan voldoet.

Dit was er aan de hand
Op 14 februari 2023 gaf de inspectie Lobie Care een aanwijzing. In die aanwijzing staat dat Lobie Care binnen 3 weken alle cliënten moet overdragen aan een andere zorgaanbieder. Hierover moest Lobie Care de cliënten en/of vertegenwoordigers tijdig informeren. Daarnaast mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten meer aannemen.

De inspectie stelt nu vast dat alle cliënten van Lobie Care binnen de gestelde termijn zijn overgedragen. Ook hoort de inspectie van de cliënten dat de bestuurder hen informeerde over het moeten stopzetten van de zorg.

Hoe nu verder
Hiermee voldoet Lobie Care aan een deel aan de aanwijzing. De cliëntenstop blijft van kracht. Dit betekent dat de thuiszorgaanbieder pas weer zorg mag verlenen als de inspectie heeft vastgesteld dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen zoals opgenomen in de aanwijzing.

Documenten
Einde aanwijzing onderdeel 1 en 2 Lobie Care, Utrecht, april 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 02 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!