De inspectie vindt de situatie bij Accuraat zorgelijk.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geeft per 13 juli 2018 een aanwijzing aan de Stichting Accuraat Begeleid Wonen te Amsterdam. De stichting dient uiterlijk 3 augustus 2018 te voldoen aan een aantal normen en mag geen nieuwe cliënten aannemen totdat aan die normen is voldaan.

In juni 2018 deed de inspectie samen met de Wmo-toezichthouder van de gemeente Amsterdam onderzoek bij Accuraat Begeleid Wonen. Aanleiding was een anoniem signaal bij de inspectie over een bestuurlijk conflict bij Accuraat, dat zou leiden tot onrust binnen de organisatie, een onstabiele personele bezetting en onvoldoende passende hulp.

Bevindingen
De inspectie vindt de situatie bij Accuraat zorgelijk. Vanwege het bestuurlijk conflict hebben al verschillende begeleiders ontslag genomen. Het hierdoor ontstane personeelstekort leidt ertoe dat er onvoldoende begeleiders op de groep zijn, waardoor de veiligheid van de jongeren niet is gewaarborgd. Daar komt bij dat geen van de begeleiders bij Accuraat SKJ-geregistreerd is.

Aangezien het bestuurlijk conflict onverminderd voortduurt en het reeds doorlopen toezichttraject, heeft de inspectie weinig vertrouwen in de verbeterkracht van Accuraat.

Aanwijzing
In het belang van de veiligheid van de cliënten acht de inspectie het noodzakelijk om Accuraat per 13 juli 2018 een aanwijzing op te leggen ten aanzien van de thema’s ‘uitvoering hulp- en zorgverlening’, ‘veiligheid’ en ‘organisatie’. Dit houdt in dat Accuraat zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 3 augustus 2018 dient te voldoen aan de in de aanwijzing genoemde normen.

Accuraat mag geen nieuwe cliënten aannemen totdat naar het oordeel van de inspectie de genoemde tekortkomingen zijn weggenomen.

Vervolg
Uiterlijk op 3 augustus 2018 dient aan de aanwijzing gevolg te zijn gegeven. Indien dit binnen die termijn niet is geschied, kunnen zwaardere maatregelen worden opgelegd.

Documenten
Aanwijzing voor Accuraat Begeleid Wonen
Accuraat Begeleid Wonen - Toets kleinschalige jeugdhulp met verblijf


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Inspectie geeft aanwijzing aan Stichting Accuraat Begeleid Wonen te Amsterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!