Sinds augustus 2022 hebben NAAST en Zorgcentrale Noord (ZCN) hun krachten gebundeld in één organisatie 

Altide: dat is de nieuwe naam van de fusieorganisatie NAAST-ZCN. Sinds augustus 2022 hebben NAAST en Zorgcentrale Noord (ZCN) hun krachten gebundeld in één organisatie. Altide is het meest toonaangevende medisch servicecentrum van Nederland.

De 250 zorgprofessionals van Altide staan vanuit de locaties in Beilen (Drenthe), Varsseveld (Gelderland) en Veldhoven (Noord-Brabant) met zorg op afstand klaar voor honderdduizenden cliënten en patiënten van ruim 200 zorgorganisaties, zoals thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen, gehandicaptenzorg, GGZ, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Met meer dan 30 jaar ervaring is Altide het blijvende bewijs dat zorg op afstand leidend is in de zorgtransformatie in heel Nederland. Want zorg op afstand is dé oplossing om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

Langer veilig thuis
De zorgprofessionals van Altide zijn er altijd: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Ondersteund door technologie, zoals thuismonitoring, een persoonsalarm, beeldzorg, een medicatiecheck of medicijndispenser. Zo kan men zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen. En wanneer het nodig is, regelt Altide dat de juiste zorg wordt ingezet. Zoals een medisch specialist van het ziekenhuis voor een behandeladvies, de huisarts voor een consult of een wijkverpleegkundige voor assistentie ter plaatse. Ook is Altide inmiddels op zeven plaatsen in Nederland betrokken bij de centrale triage van acute zorg, evenals bij de coördinatie van beschikbare bedden voor eerstelijns verblijf.

Toegankelijke en betaalbare zorg
De komende jaren neemt het personeelstekort in de zorg nog meer toe. Rond de top van de vergrijzing in 2040 ontstaat een levensgroot tekort aan ‘handen aan het bed’. 1 op de 3 mensen zou dan in de zorg moeten werken, een utopie. Terwijl iedere burger in Nederland nu en in de toekomst wil kunnen rekenen op de zorg die nodig is. Het is daarom van groot belang dat we de best mogelijke, toegankelijke en betaalbare zorg blijven bieden aan mensen die zorg nodig hebben. Met zorg op afstand zoals Altide dat biedt is het voor de burger mogelijk passende zorg te krijgen op de manier waarop die dat wenst, door de juiste zorgverlener, op de beste plek en op het moment dat die het nodig heeft. Digitaal als het kan, dichtbij als het moet.

Bron: Altide


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Altide
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Altide
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Altide nieuwe naam in zorg op afstand
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 nov 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!