De inspectie legde in november 2023 een aanwijzing op, omdat R&F Care geen goede zorg aan de cliënten bood

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan R&F Care in Biervliet beëindigd omdat R&F Care is gestopt met het verlenen van zorg.

Wat was er aan de hand
R&F Care was een organisatie die binnen een gescheiden woon/zorgvorm persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp bood. De inspectie legde in november 2023 een aanwijzing op, omdat R&F Care geen goede zorg aan de cliënten bood.

Eind februari constateerde de inspectie dat R&F Care nog steeds niet aan alle eisen voldeed. De inspectie beraadde zich op vervolgstappen, maar op 1 maart bleek R&F Care gestopt te zijn met het verlenen van zorg. De cliënten waren overgedragen aan een andere zorgaanbieder.

Hoe nu verder
R&F Care is gestopt met de zorg. Daarmee vervalt ook de aanwijzing.

Documenten
Instellingsrapport R & F Care B.V. Biervliet, februari 2024
Einde aanwijzing R & F Care B.V. Biervliet, november 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing aan R&F Care in Biervliet, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!