Avichi kliniek, een kliniek voor cosmetische behandelingen heeft van de IGJ een aanwijzing gekregen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft Achigharoe B.V. (Avichi kliniek) een aanwijzing gegeven. Avichi kliniek, een kliniek voor cosmetische behandelingen, biedt ook zorg aan onder de namen  ‘AVICHI AESTHETIC FACE & BODY CLINIC’ en ‘AVICHI - Esthetische kliniek voor gezicht en lichaam en kleine chirurgische ingrepen’.

 Avichi kliniek  moet binnen drie maanden maatregelen nemen om de tekortkomingen in de zorgverlening op te lossen. Verder mag Avichi kliniek geen invasieve behandelingen of behandelingen met medische hulpmiddelen meer uitvoeren, tot de inspectie heeft vastgesteld dat zij op een 8-tal punten maatregelen heeft genomen en tekortkomingen zijn hersteld.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ontving twee meldingen over de kliniek. Deze meldingen waren aanleiding voor een inspectiebezoek op 3 oktober 2017. Tijdens dit bezoeken bleek dat er sprake was van tekortkomingen in de zorgverlening op alle onderdelen (bestuurlijke verantwoordelijkheid, professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, dossiervoering, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie). Gelet op de ernst en de omvang van de tekortkomingen besloot de inspectie een aanwijzing te geven.

Hoe nu verder?
Avichi kliniek moet binnen drie maanden de problemen oplossen. Voldoet de zorgaanbieder niet aan de aanwijzing, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.  

Documenten

Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Avichi kliniek
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!