Careyn heeft van de Inspectie een nieuwe aanwijzing gekregen omdat er nog steeds tekortkomingen zijn

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (inspectie) heeft Stichting Careyn een nieuwe aanwijzing gegeven. De inspectie concludeert dat op de meeste locaties van Careyn de realisatie van passende verbetermaatregelen nog gaande is. De tekortkomingen bij de intramurale zorgverlening aan ouderen van Careyn zijn nog niet weggenomen.

Wat is er aan de hand?
Op 7 november 2016 kreeg Careyn een aanwijzing. Careyn moest de tekortkomingen wegnemen op de thema’s cliëntdossier, deskundigheid en inzet van medewerkers, kwaliteit en veiligheid en goed bestuur. Hiervoor kreeg Careyn negen maanden tijd.

Eind juli 2017 gaf de raad van bestuur zelf aan dat Careyn nog niet klaar was met het doorvoeren van de benodigde verbetermaatregelen. De inspectie heeft daarna zes locaties van Careyn bezocht.

Daaruit bleek dat de tekortkomingen uit de aanwijzing van november 2016 niet of nog onvoldoende zijn weggenomen. Ook constateerde de inspectie dat de verbeteropdracht groter en complexer is dan Careyn in eerste instantie heeft voorzien. Daarnaast kost het veel tijd om binnen heel Careyn de cultuuromslag te bereiken die nodig is voor het wegnemen van de tekortkomingen.

Diverse wisselingen in de raad van bestuur hebben het afgelopen jaar plaatsgevonden. Stabiliteit in de sturing van Careyn is nu van belang voor de realisatie van de verbetermaatregelen.

Inmiddels werkt Careyn op alle thema’s aan passende verbetermaatregelen voor alle locaties. Het vertrouwen van de inspectie is gegroeid.

Hoe nu verder?
Careyn heeft op 7 november 2017 van de inspectie nogmaals een aanwijzing gekregen om de kwaliteit en de aansturing van de zorg verder te verbeteren en alsnog de tekortkomingen weg te nemen.  

Careyn moet uiterlijk op 1 april 2018 het verbeteren van de dossiervoering en de overdracht hebben afgerond. Verder moet Careyn uiterlijk op 7 november 2018  de tekortkomingen op het gebied van de inzet en deskundigheid van medewerkers, de sturing van kwaliteit en veiligheid en goed bestuur opgelost hebben.

Documenten

Aanwijzing Careyn Schiedam november 2017
Rapport naleving aanwijzing d d 7 november 2016 Stichting Careyn

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2017/11/15/aanwijzing-voor-careyn
Originele titel: Aanwijzing voor Careyn
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2017-11-15

Relevante artikelen ...

Passende woonruimte voor ouderen met medewerking van Zorgverzekeraars Nederland De forse groei van het aantal ouderen vraagt om woningbouw die aansluit op de behoeften van deze doelgroep Passende woonruimte creëren voor ouderen d... Management & beleid Sun, 27 Nov 2022, 12:24:53
Compass uit regio Nijmegen is gestopt met de zorg Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het... Management & beleid Tue, 23 Aug 2022, 20:19:28
Stichting Kindvoorop onder verscherpt toezicht Kindvoorop moet binnen een half jaar onder het toeziend oog van de inspectie maatregelen nemen om de jeugdhulp te verbeteren De Inspectie Gezondheids... Management & beleid Thu, 18 Aug 2022, 19:52:31
Duman Zorg in Rotterdam heeft geen aanwijzing meer De thuiszorgaanbieder heeft alle cliënten overgedragen, en is daarom geen zorgverlener meer De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aa... Management & beleid Mon, 18 Jul 2022, 09:49:22
Duman Zorg in Rotterdam heeft aanwijzing gekregen Binnen twee maanden moet Duman Zorg de zorg verbeteren De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Duman Zorg in Rotterdam een aanwijzing gegeven. De... Management & beleid Sat, 14 May 2022, 11:59:53
Actie op misleidend aanbod van antigeensneltesten Zelftesten moeten aan strengere regels voldoen, zodat ze door iedereen gemakkelijk veilig gebruikt kunnen worden De Inspectie Gezondheidszorg en Jeug... Management & beleid Mon, 28 Mar 2022, 19:44:20

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com