(advertentie)

Careyn heeft van de Inspectie een nieuwe aanwijzing gekregen omdat er nog steeds tekortkomingen zijn

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (inspectie) heeft Stichting Careyn een nieuwe aanwijzing gegeven. De inspectie concludeert dat op de meeste locaties van Careyn de realisatie van passende verbetermaatregelen nog gaande is. De tekortkomingen bij de intramurale zorgverlening aan ouderen van Careyn zijn nog niet weggenomen.

Wat is er aan de hand?
Op 7 november 2016 kreeg Careyn een aanwijzing. Careyn moest de tekortkomingen wegnemen op de thema’s cliëntdossier, deskundigheid en inzet van medewerkers, kwaliteit en veiligheid en goed bestuur. Hiervoor kreeg Careyn negen maanden tijd.

Eind juli 2017 gaf de raad van bestuur zelf aan dat Careyn nog niet klaar was met het doorvoeren van de benodigde verbetermaatregelen. De inspectie heeft daarna zes locaties van Careyn bezocht.

Daaruit bleek dat de tekortkomingen uit de aanwijzing van november 2016 niet of nog onvoldoende zijn weggenomen. Ook constateerde de inspectie dat de verbeteropdracht groter en complexer is dan Careyn in eerste instantie heeft voorzien. Daarnaast kost het veel tijd om binnen heel Careyn de cultuuromslag te bereiken die nodig is voor het wegnemen van de tekortkomingen.

Diverse wisselingen in de raad van bestuur hebben het afgelopen jaar plaatsgevonden. Stabiliteit in de sturing van Careyn is nu van belang voor de realisatie van de verbetermaatregelen.

Inmiddels werkt Careyn op alle thema’s aan passende verbetermaatregelen voor alle locaties. Het vertrouwen van de inspectie is gegroeid.

Hoe nu verder?
Careyn heeft op 7 november 2017 van de inspectie nogmaals een aanwijzing gekregen om de kwaliteit en de aansturing van de zorg verder te verbeteren en alsnog de tekortkomingen weg te nemen.  

Careyn moet uiterlijk op 1 april 2018 het verbeteren van de dossiervoering en de overdracht hebben afgerond. Verder moet Careyn uiterlijk op 7 november 2018  de tekortkomingen op het gebied van de inzet en deskundigheid van medewerkers, de sturing van kwaliteit en veiligheid en goed bestuur opgelost hebben.

Documenten

Aanwijzing Careyn Schiedam november 2017
Rapport naleving aanwijzing d d 7 november 2016 Stichting Careyn

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2017/11/15/aanwijzing-voor-careyn
Originele titel: Aanwijzing voor Careyn
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2017-11-15

Relevante artikelen ...

Stichting Present in Leerdam niet meer onder bevel en geen last onder dwangsom meer Present heeft inmiddels voldoende maatregelen genomen waardoor acuut gevaar en spoedeisendheid niet meer aanwezig zijn De Inspectie Gezondheidszorg e... Management & beleid Wed, 14 Oct 2020, 15:43:56
Huisartsenpraktijk Eindhoven geen aanwijzingen en last onder dwangsom meer Het centrum is gestopt met het verlenen van zorg en de patiënten hebben een andere huisarts De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing... Management & beleid Wed, 14 Oct 2020, 15:22:26
Geen last onder dwangsom meer voor Zeker in de Zorg Zeker in de Zorg mag ook weer nieuwe cliënten aannemen Zeker in de Zorg bv voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeu... Management & beleid Wed, 29 Jul 2020, 12:39:23
Cleijenborch niet meer onder verscherpt toezicht Cleijenborch heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft he... Management & beleid Tue, 09 Jun 2020, 15:14:05
Uitstel nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen Op voorstel van de Europese Commissie gaat de verordening een jaar later in, op 26 mei 2021 Op 26 mei 2020 zou de nieuwe Europese verordening voor me... Management & beleid Thu, 07 May 2020, 19:14:35
Nazra Zorg bv in Den Haag heeft aanwijzing gekregen De kwaliteit van zorg bij Nazra Zorg, een thuiszorgorganisatie die in Den Haag actief is, schiet tekort De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) h... Management & beleid Sat, 02 May 2020, 11:54:55