Patientenfederatie Nederland is hevig teleurgesteld dat de Tweede Kamer opnieuw niet heeft ingestemd met verlaging of bevriezing van het eigen risico in de zorg.

Een breed gedragen motie haalde het afgelopen dinsdag niet.

Directeur Dianda Veldman zegt dat het onderhand niet meer is uit te leggen aan patiënten. “Op papier zijn er bijna 100 Kamerleden die het eigen risico in de zorg willen verlagen of zelfs afschaffen. Maar omdat het CDA en de ChristenUnie nu onderhandelen over een nieuw kabinet steunen zij de motie niet. En dat dan terwijl ze in hun verkiezingsprogramma’s beloofden het eigen risico aan te zullen pakken.”

In theorie kan de Kamer bij de behandeling van de begroting van volksgezondheid nogmaals proberen het eigen risico omlaag te krijgen, maar de kans dat het dan wel lukt is klein. VVD en D66 voelen niets voor een verlaging. Met de steun van de beoogde regeringspartners CDA en ChristenUnie komen ze op 76 Kamerzetels, net genoeg om een verlaging tegen te houden.

Dianda Veldman: “Wij blijven zoeken naar wegen om het eigen risico verder omlaag te krijgen. En daar blijft het niet bij, want de opeenstapeling van zorgkosten voor chronisch zieken en gehandicapten moet ook worden aangepakt.”

Bron: Patientenfederatie Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!