Na een waarschuwing door de NZa brachten twee fysiotherapeuten hun patiëntenadministratie op orde

Twee fysiotherapeuten brachten hun patiëntenadministratie op orde na een waarschuwing van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Tijdens een eerdere controle bleek hier geen of een gebrekkige administratie aanwezig. De praktijken konden hierdoor ook niet aantonen dat zij daadwerkelijk zorg hadden verleend en of deze correct werd gedeclareerd. Een derde al gewaarschuwde fysiotherapeut bleek na controle nog steeds niet over een complete patiëntenadministratie te beschikken.
 
De twee fysiotherapeuten geven zelf aan 'hun leven te hebben gebeterd'. Wij constateren nu dat hun administratie inderdaad voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Daarmee zijn de controles bij deze twee praktijken definitief afgerond. Bij de derde fysiotherapeut bleek de administratie nog niet op orde. Deze  fysiotherapeut kan vervolgmaatregelen van de NZa verwachten. 
 
Goed registreren en declareren
De controles komen voort uit data-analyses en passen binnen ons toezicht op de fysiotherapie, waarbij we regelmatig controlebezoeken brengen aan fysiotherapeuten. Bij de data-analyse zagen we dat de gecontroleerde praktijken afweken van het gemiddelde. Met de controles wil de NZa ervoor zorgen dat fysiotherapeuten die hun administratie niet op orde hebben  beter registreren en declareren. 
 
Het  voeren van een goede administratie is erg belangrijk, omdat hierin wordt vastgelegd welke behandeling  is geleverd tegen welke vergoeding. Wij bekijken op dit moment samen met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) welke verbeteracties nodig zijn.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Gewaarschuwde fysiotherapeuten verbeteren hun administratie
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!