De kamer buigt zich binnenkort over een plan van de minister om mondhygiënisten meer behandelingen toe te staan

Begin niet aan een experiment om mondhygiënisten meer armslag te geven en bepaalde handelingen van tandartsen te laten uitvoeren, voor er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit van de zorg en de controle op de naleving van die afspraken.

Dat is de strekking van een brief die Patientenfederatie Nederland aan de Kamer heeft gestuurd. Die buigt zich binnenkort over een plan van de minister om mondhygiënisten meer behandelingen toe te staan.

De Patientenfederatie is niet gelukkig met het voornemen het experiment gelijk voor vijf jaar in het hele land te beginnen. “We zijn van mening dat een beperkte regionale proef betere mogelijkheden biedt om randvoorwaarden goed te organiseren, te monitoren en waar nodig bij te sturen”, aldus de brief.

De federatie vraagt de Kamer bij de minister af te dwingen dat patiënten goed worden betrokken bij de kwaliteitsafspraken over de mondzorg en de controle op het experiment. Bovendien moet voor patiënten duidelijk zijn wie welke behandeling mag verrichten en welke garanties patiënten hebben dat zij de juiste zorg op de juiste plaats krijgen. Het moet voor patiënten zichtbaar zijn hoe tandarts en mondhygiënist samenwerken en de taken verdelen.

Lees hier de brief aan de Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patientenfederatie
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Experimenteer niet met mondzorg voor kwaliteit van de zorg is geregeld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!