Vanaf september is het ook mogelijk om de opleiding te volgen aan de Universiteit van Groningen en van Maastricht

In de opleiding ouderengeneeskunde starten dit jaar 146 basisartsen. Dit is wederom een groei in de instroom in vergelijking met voorgaande jaren. Vanaf september is het ook mogelijk om de opleiding te volgen aan de Universiteit van Groningen en van Maastricht.

ActiZ vindt het een gunstige ontwikkeling dat nu ook in de gebieden waar veel ouderen wonen, basisartsen kunnen starten met de opleiding ouderengeneeskunde. Het is van groot belang dat er voldoende specialisten worden opgeleid om het groeiend aantal ouderen de zorg te kunnen geven die zij nodig hebben.

Regio speelt grote rol bij loopbaankeuze basisartsen
Uit onderzoek naar loopbaanwensen van basisartsen en hun motivatie voor een specialisatie blijkt dat ze bij voorkeur een opleiding kiezen in de regio waar ze wonen. Door meer opleidingsplaatsen en een betere spreiding hiervan kan het volume ook toenemen. Dit is hard nodig want vanaf 2021 heeft het Capaciteitsorgaan 260 opleidingsplaatsen geraamd voor ouderengeneeskunde.  

Er zijn al opleidingen voor het specialisme ouderengeneeskunde in Amsterdam, Nijmegen en Leiden. Met de komst van de opleiding in Groningen en Maastricht is er nu een betere spreiding over het land, van oost naar west en noord en zuid.

Meer informatie
Meer informatie voor basisartsen of co-schappers die zich verder willen specialiseren in ouderengeneeskunde en de opleiding is te vinden op ouderengeneeskunde.nu of SOON, het samenwerkingsverband tussen de vijf opleidingsinstituten. Ook gespecialiseerde artsen die willen doorstromen naar ouderengeneeskunde kunnen hier terecht voor een opleiding op maat.  


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meer instroom specialisten ouderengeneeskunde in opleiding
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 07 jul 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!