Om de drie jaar vraagt VWS om een capaciteitsplan waarin berekend wordt hoeveel ggz medewerkers er in de toekomst nodig zijn.

Het Capaciteitsorgaan stelt elke drie jaar op verzoek van het Ministerie van VWS een capaciteitsplan op waarin berekend wordt hoeveel psychiaters, GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch (neuro)psychologen en verpleegkundig specialisten ggz er in de toekomst nodig zijn. Hierbij hoort ook een instroomadvies aan VWS en veldpartijen voor de verschillende opleidingen: hoeveel opleidingsplaatsen dienen er beschikbaar te worden gesteld voor een evenwichtige arbeidsmarkt in de toekomst?

Doelgroep GZ-psychologen in de VVT branche
In de VVT branche is er de afgelopen jaren een toename van inzet van GGZ-professionals, met name van GZ-psychologen. Om goed zicht te krijgen in het aantal GZ-psychologen en de arbeidsmarkt te verkennen voor deze beroepsgroep in de VVT biedt dit onderzoek mogelijkheden.  Het is dus van belang om inzicht te krijgen in de stand van zaken van werkzame GZ-psychologen. Daarnaast biedt deelname aan het onderzoek zicht op benodigde opleidingsplaatsen in de toekomst.

ActiZ als branchevereniging roept op tot het invullen van de enquête
Om het volgende capaciteitsplan voor GZ-psychologen te kunnen opstellen in 2018 zijn veel gegevens nodig. Het gaat om informatie over bijvoorbeeld de in- en uitstroom van de beroepsgroep en het aantal uur dat er zoal wordt gewerkt, maar er zijn ook gegevens nodig over onderwerpen als werkdruk en uw toekomstplannen als GZ-psychologen. Daarom wordt begin 2018 een enquête uitgezet onder een steekproef van BIG-geregistreerde GZ-professionals.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Onderzoek Capaciteitsorgaan naar inzet GGZ-professionals in de zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!