Donderdag 30 maart is in het LUMC het startschot gegeven voor een nieuw samenwerkingsverband voor regeneratieve geneeskunde: REGMED XB.

Het UMC Utrecht maakt onderdeel uit van dit samenwerkingsverband.


Er zijn grote ambities, genezing in plaats van symptoombestrijding voor patiënten met chronische ziekten. Met een startbudget van 25 miljoen en het voornemen om dat in de komende 10 jaar uit te breiden tot 250 miljoen werken universiteiten, gezondheidsfondsen, bedrijven en overheid nauw samen.

Vanuit het UMC Utrecht zijn prof. dr. Marianne Verhaar en dr. Jos Malda nauw betrokken bij het project. Marianne Verhaar is hoogleraar experimentele Nefrologie en sinds 2015 voorzitter van het speerpunt regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek.

In Nederland lijden miljoenen mensen aan een chronische aandoening zoals artrose, nierziekten of diabetes. Vaak richt de behandeling zich op de bestrijding van de symptomen. De partners binnen RegMed XB werken aan de genezing van deze patiënten.

Regeneratieve geneeskunde is erop gericht om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Samenwerking tussen de verschillende partners binnen RegMedXB zal het onderzoek op het gebied van regeneratieve geneeskunde een enorme boost geven en nieuwe oplossingen voor patiënten met chronische ziekten dichterbij brengen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!