Naast het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis Vlietland en Maasstad Ziekenhuis, is nu ook het Albert Schweitzer ziekenhuis partner van BeterKeten.

En: intensive care-experts gaan in elkaars keuken kijken.

Samenwerking
BeterKeten stimuleert in de Rijnmond samenwerking op het gebied van patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Het belang van de patiënt staat daarbij voorop en de aanpak is resultaatgericht, aldus een toelichting. "Dankzij dit samenwerkingsverband, dat in 2011 is opgericht, zijn in de regio bijzondere resultaten behaald en is de zorg voor de patiënt verbeterd." Voor voorbeelden hiervan: zie de brochure Trots en nu?.

Meer partners
Ook andere ziekenhuizen in Zuidwest Nederland kunnen aan BeterKeten meedoen. Gezocht wordt verder naar mogelijkheden om bijvoorbeeld huisartsen en patiëntenorganisaties erbij te betrekken. Voor meer informatie: zie het persbericht.

Intensive Care
Meer nieuws van BeterKeten en IC Rijnmond: 'Intensivisten regio Rijnmond gluren bij elkaar op de intensive care', meldt een persbericht. Op 20 juni nemen intensivisten uit negen ziekenhuizen een kijkje bij elkaar in de keuken. Met dit soort initiatieven is het gebied rond Rotterdam het eerste van Nederland dat de kwaliteitsstandaard IC op regionaal niveau invulling geeft, zo wordt vermeld.

Tips en tops
Prof. Diederik Gommers, afdelingshoofd IC in het Erasmus MC licht toe: "Nu moeten we het echt gaan doen: de plannen praktische invullen. Onderdeel daarvan is dat de intensivisten twee keer per jaar in elkaars keuken kijken volgens een carrouselmodel, voor het eerst op dinsdag 20 juni. Ieder ziekenhuis in het netwerk ontvangt een intensivist uit een ander netwerkziekenhuis. Na afloop delen we met elkaar tips en tops."


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!