Internist dr. Jeanine Roeters van Lennep van het Erasmus MC verzamelt via een crowdfunding-actie 25.000 euro voor haar onderzoek.

Als dat lukt, verdubbelt de Hartstichting het bedrag.

Cyclus
Roeters van Lennep: "Ik wil de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren. Daarom onderzoek ik of de vrouwelijke cyclus invloed heeft op hartklachten." Ze vraagt het publiek om steun.

Duidelijkheid
"Vrouwelijke hormonen hebben allerlei effecten, bijvoorbeeld op de wand van bloedvaten. Het is dus heel waarschijnlijk dat ze ook invloed hebben op het moment waarop je hartklachten krijgt. Maar dat weten we nog niet zeker, omdat het heel moeilijk is om subsidie te krijgen voor onderzoek hiernaar", zegt Roeters van Lennep. "Als het me lukt om genoeg geld in te zamelen, komt hierover eindelijk meer duidelijkheid."

Gezonde lunch
Wie de internist steunt, kan kiezen voor een tegenpresentatie. Dat varieert van een persoonlijk bedankje tot een healthy heart-middag met een gezonde lunch en een yoga-les.

Giften
De crowdfunding loopt tot en met 30 juni. Als Roeters van Lennep dan 25.000 euro heeft verzameld, verdubbelt de Hartstichting het bedrag. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan kan het project niet doorgaan en worden de giften teruggestort. "Tot nu toe zijn de reacties positief, mensen vinden het een belangrijke studie. Met hulp van het publiek gaat het onderzoek zeker van start."

Lees meer op de website van de Hartstichting.

Bron: Erasmus MC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 05 juni 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!