Monkeypox, dat vaak apenpokken wordt genoemd, wordt veroorzaakt door een virus dat vooral in West- en Midden Afrika voorkomt

Vanmiddag is voor het eerst een patiënt in Nederland met monkeypox vastgesteld. Onderzoekers toonden met een PCRpolymerase chain reaction-test aan dat de persoon inderdaad monkeypox had. De afgelopen dagen werd al bekend dat in Europa meerdere mensen positief testten op deze ziekte. Onder ander in Portugal, Groot Brittannië en België werden mensen positief bevonden op het virus.

Monkeypox, dat vaak apenpokken wordt genoemd, wordt veroorzaakt door een virus dat vooral in West- en Midden Afrika voorkomt. Het virus komt voor bij knaagdieren, maar ook mensen kunnen besmet worden. De klachten na een besmetting verlopen doorgaans mild.

Meerdere patiënten mogelijk
Het RIVM verwacht dat er in Nederland nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn. Na het weekend volgt een update over eventuele nieuw bekend geworden besmettingen.

Meer informatie: Monkeypox (apenpokken)

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/eerste-patient-met-monkeypox-apenpokkenvirus-in-nederland
Originele titel: Eerste patiënt met monkeypox (apenpokken) in Nederland
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-05-20


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com