Ook in de ziekenhuizen liggen steeds meer mensen door COVID-19

De coronacijfers stijgen door. De toename is overal zichtbaar. In de verpleeghuizen steeg het aantal bewoners met een positieve coronatest afgelopen week met 23%. Ook in de ziekenhuizen liggen steeds meer mensen door COVID-19. Juist voor kwetsbare groepen mensen brengt de huidige situatie extra risico’s met zich mee. Het responsteam van het RIVM adviseert de coronathermometer dan ook op stand 2 te zetten.  

Afgelopen week nam het aantal besmettingen met het coronavirus SARS (severe acute respiratory syndrome)- CoV (coronavirus)-2 verder toe. Het aantal meldingen vanuit verpleeghuizen neemt sterk toe. Ook het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen is toegenomen. Op de IC (intensive care)’s is het nog steeds relatief rustig. 

De ziekenhuisbezetting is nu vergelijkbaar met het aantal mensen dat tijdens de piek van de zomergolf van dit jaar in het ziekenhuis lag. Ook het aantal meldingen van besmette bewoners van verpleeghuizen ligt op bijna hetzelfde niveau als tijdens de piek van de zomergolf

Adviezen kwetsbare groepen 
In een open samenleving zonder ingrijpende coronamaatregelen kan het coronavirus zich gemakkelijker verspreiden. Sommige mensen hebben meer kans om ernstig ziek te worden van het coronavirus en daardoor in het ziekenhuis opgenomen te worden. Zij zijn extra kwetsbaar. 

Het grootste risico lopen mensen van 70 jaar en ouder. Maar ook mensen met onderliggende aandoeningen hebben meer kans om ernstig ziek te worden. Voor deze mensen is het belangrijkste advies om de herhaalprik te halen om zich te beschermen. Ook geeft het RIVM nog andere adviezen om kwetsbare mensen te beschermen. 

Kijk hier voor verdere informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Coronacijfers stijgen door: extra risico voor kwetsbare groepen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 11 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!