De informatie in het e-book is bedoeld voor patiënten die palliatieve zorg nodig hebben en hun naasten

Als u hoort dat u niet meer beter wordt, kunt u palliatieve zorg krijgen. Palliatieve zorg is niet gericht op genezing. De zorg is erop gericht klachten en problemen zo veel mogelijk te verminderen of te voorkomen. Hoe voert u het gesprek met uw arts over palliatieve zorg? En wat mag u verwachten van zorgverleners?

Patiëntenfederatie Nederland lanceerd 20 juni samen met Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en artsenfederatie KNMG een e-book met informatie over palliatieve zorg. Het e-book sluit aan op de campagne ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

De informatie in het e-book is bedoeld voor patiënten die palliatieve zorg nodig hebben en hun naasten. De tekst is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg. In dat Kwaliteitskader staan de afspraken die vertegenwoordigers van patiënten, naasten, ouderen, zorgverleners en zorgverzekeraars in 2017 hebben gemaakt over goede palliatieve zorg. Patiëntenfederatie Nederland beheert de patiënteninformatie in het e-book. Het e-book is online te vinden en downloadbaar als printversie.

Ga hier naar het e-book


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: E-book: Hoe moet palliatieve zorg in Nederland geregeld zijn?
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers
  • Datum: 23 jun 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!