Er is heel veel aandacht voor dit onderwerp, op verschillende niveaus

ProRail heeft bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. ‘Dit is een prachtige stap’, zegt Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR). ‘ProRail toont leiderschap. Ze willen niet wachten tot wetgeving en nemen deze beslissing zelf. Andere bedrijven kunnen dit voorbeeld volgen door hun organisaties rookvrij te maken. Hier valt ook het stoppen met tabaksverkoop en het leveren van diensten aan de tabaksindustrie onder.’

‘Deze prachtige stap van ProRail bevestigt wat we zien in de maatschappij. Er is heel veel aandacht voor dit onderwerp, op verschillende niveaus. Van sportclubs en speelplekken tot ziekenhuizen en nu ook perrons. Ook onze Alliantie groeit: inmiddels zijn we met meer dan 160 partners. Dit is een onomkeerbare beweging. Die zorgt ervoor dat de komende generaties rookvrij kunnen opgroeien’, aldus Italianer. En dat is hard nodig. Elk jaar sterven er 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van tabak. Elke week raken nog steeds honderden kinderen verslaafd. Italianer: ‘We zijn er dus nog lang niet. Roken is niet normaal. We moeten onze kinderen hiertegen beschermen.’


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Longfonds
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ProRail maakt einde aan roken op perrons
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 aug 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!