Om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook wil een meerderheid (52%) van de Nederlanders zich inzetten om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken.

Door plekken rookvrij te maken worden kinderen ook niet verleid om zelf te gaan roken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat elke week weer honderden kinderen in Nederland verslaafd raken aan roken.

Inmiddels worden er in Nederland door steeds meer scholen, sportclubs, gemeenten en speeltuinverenigingen rookvrij gemaakt. Ook lokaal komen er steeds meer mensen in actie. Mohamed Taheri uit de Haagse Schilderswijk: “Er wordt vrij veel gerookt in de Schilderswijk. Door de kracht van mijn kinderen heb ik het voor elkaar gekregen dat uiteindelijk 500 speelplaatsen in heel Den Haag rookvrij zijn geworden”. Bert Jobing (foto) was veertig jaar voorzitter bij de speeltuin Helpman-Oost in Groningen en maakte onlangs de speeltuin rookvrij. Zijn slogan is: “Laat de kinderen niet stikken, geef ze de ruimte en de lucht die ze verdienen."

Kom in actie!

Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds roepen met hun campagne anderen op om lokaal ook in actie te komen. Alleen samen kunnen we een Rookvrije Generatie realiseren: een toekomst waarin jongeren niet meer beginnen met roken. De drie fondsen hopen dat meer Nederlanders hier zelf mee aan de slag gaan. Lees hier meer over stappenplannen, tips en andere inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

Rookvrij sporten

Ook de landelijke sportbonden KNVB, KNHB en KNKV maakten bekend dat zij zich aansluiten bij de rookvrije generatie. De Koninklijke Nederlandse Korfbal Vereniging is maatschappelijk partner van het Longfonds. Directeur Kees Rodenburg: “Wij hechten veel belang aan een veilig, sportief klimaat op de vereniging. Dat gaat verder dan de fysieke kant en heeft ook betrekking op gezonde leefstijl. Het NK Veldkorfbal van 17 juni jl. is daar een mooi voorbeeld van, dit evenement was voor de tweede keer op rij rookvrij."

Bron: Longfonds


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 27 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!