Het Trimbos-instituut wil haar eigen medewerkers, huurders en bezoekers een 100% rookvrije (werk)omgeving bieden

Met ingang van 1 januari 2019 is het Trimbos-instituut een volledig rookvrije organisatie. Victor Everhardt, Wethouder Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht, onthulde samen met Bert van der Hoek, voorzitter Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut, het bord waarop staat dat het volledige Trimbosgebouw en –terrein rookvrij zijn.

Het Trimbos-instituut ondersteunt gemeenten rookvrij te worden, zet zich via verschillende programma’s in voor de preventie van roken, geeft voorlichting over de gevolgen van het roken, ondersteunt rokers bij het stoppen met roken, zet zich in voor rookvrij opgroeien en helpt zorgprofessionals om stopondersteuning te verlenen.

Laten zien dat het kan
Het Trimbos-instituut wil daarom haar eigen medewerkers, huurders en bezoekers een 100% rookvrije (werk)omgeving bieden. Binnen mocht al niet gerookt worden. Vanaf 1 januari is ook het volledige Trimbosterrein rookvrij. Rokers bij het Trimbos-instituut krijgen actief ondersteuning aangeboden om te stoppen.

“Hiermee dragen wij als organisatie uit dat wij streven naar een rookvrije samenleving”, zegt Marc Willemsen, wetenschappelijk directeur tabaksontmoediging bij het Trimbos-instituut.

-Ook rookvrij worden? Aan de slag met uw rookbeleid
-Feiten en cijfers over roken

Rookvrije Generatie
Het Trimbos-instituut ondersteunt, net als de Gemeente Utrecht, de gedachte van een Rookvrije Generatie en streeft een samenleving na waarin niemand sterft aan de gevolgen van roken. Daarnaast zijn wij lid van Verslavingskunde Nederland. Alle partners van VKN worden rookvrij. “Deze gezamenlijke actie draagt bij aan het creëren van een nieuwe norm, waarin roken op en rond de werkplek niet past.”

Bezoekers Trimbos-instituut
Bezoekers worden vooraf en tijdens bijeenkomsten of vergaderingen geïnformeerd over het rookvrije beleid van het Trimbos-instituut en dat het gebouw en -terrein volledig rookvrij zijn.

Bordjes informeren collega’s en bezoekers dat het Trimbos-instituut volledig rookvrij is. Deze bordjes hangen bij de hekken, de voor- en achteringang en de voormalige rookplekken.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Trimbos-instituut
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Trimbos-instituut rookvrij
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 14 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!