De afgelopen dagen melden zich steeds meer mensen en bedrijven die ziekenhuizen en andere zorginstellingen medische hulpmiddelen aanbieden

Alle zorginstellingen in het Noorden hebben te maken met een tekort aan medische hulpmiddelen. Mensen en bedrijven die hulpmiddelen beschikbaar willen stellen, kunnen hiervoor vanaf nu terecht in MartiniPlaza. Het ROAZ verdeelt de middelen over de noordelijke zorginstellingen die het dringend nodig hebben. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen 
De afgelopen dagen melden zich steeds meer mensen en bedrijven die ziekenhuizen en andere zorginstellingen medische hulpmiddelen aanbieden. Vanaf nu kunnen zij hiervoor terecht in het MartiniPlaza. In een van de beurshallen worden de middelen verzameld en gecontroleerd, waarna ze verdeeld worden over de zorginstellingen in het Noorden die ze het hardst nodig hebben. Waar de zorginstellingen behoefte aan hebben, zijn persoonlijke medische beschermingsmiddelen: 

-chirurgische maskers
-FFP1-, FFP2- en FFP3-maskers
-(over)schorten 
-wegwerphandschoenen
-beschermingsbrillen. Ook vuurwerkbrillen zijn bruikbaar. 

Elke dag ’s middags open 
Iedere dag, ook in het weekend, kunnen de medische hulpmiddelen tussen 12 en 16 uur geleverd worden in het MartiniPlaza in Groningen. Medewerkers van het UMCG doen hier de keuring van de materialen. Het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) Noord-Nederland heeft zicht op de capaciteit van de zorginstellingen en maakt op basis daarvan een verdeling van de ingezamelde medische hulpmiddelen.

Samen sterk voor de zorg 
Het initiatief komt vanuit alle zorgorganisaties in Groningen en het ROAZ, in overleg met de Veiligheidsregio Groningen. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen en voorzitter van de Veiligheidsregio: “Het is mooi te zien hoe verschillende kleinere initiatieven hier samen komen tot iets groots waarmee we de mensen in de zorg daadwerkelijk kunnen ondersteunen met hun belangrijke en in deze tijden zware werk.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verzamelpunt voor medische hulpmiddelen in MartiniPlaza
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!