Vanaf woensdag 6 januari gaat in Nederland op meerdere locaties gestart worden met vaccineren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt actief toezicht op het vaccineren tegen COVID-19. De inspectie is daarom aanwezig op diverse locaties waar gevaccineerd gaat worden, dus zowel bij de GGD’en, de ziekenhuizen, instellingen en de huisartsen.

Vanaf woensdag 6 januari gaat in Nederland op meerdere locaties gestart worden met vaccineren. Het is daarbij essentieel dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Dit is in het belang van goede en veilige zorg aan cliënten en patiënten. De IGJ zal hierop toezichthouden en heeft daarbij oog voor het hele proces zoals bijvoorbeeld het bewaren, vervoeren en het toedienen van vaccins.

Toetsingskader
Voor deze inspecties is een concept-toetsingskader ontwikkeld. Hierin staat wat de inspectie gaat toetsen. Wij gaan dit vanaf deze week al hanteren bij onze toezichtsactiviteiten. Het concept stellen wij dan op korte termijn bij aan de hand van de eerste toezichtservaringen en de ontvangen reacties na deze publicatie.

Reacties op het concept-toetsingskader zijn welkom tot en met maandag 11 januari om 09.00 uur. We vragen u om eventuele onduidelijkheden in het toetsingskader door te geven; zowel in de normen als in de toetsingscriteria. Ook als u nog zaken mist, dan horen we dat graag van u. 

U kunt uw reactie e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp ‘Reactie concept-toetsingskader’. Wij ontvangen uw reactie bij voorkeur in de e-mail zelf (dus zonder bijlage) en vragen u steeds het nummer te noemen van de norm of het toetsingscriterium waarover de opmerking gaat.

Publicaties
Concept-toetsingskader vaccineren


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Inspectie aanwezig bij vaccineren COVID-19
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 06 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!