The White Ribbon Tour liep van Zeeland, via Nijmegen, richting Groningen en dan over de Afsluitdijk via Rotterdam naar Maastricht

Op vrijdag 21 mei 2021 fietsten en wandelden longkankerpatiënten, naasten, nabestaanden, longartsen, verpleegkundigen, arts-onderzoekers, studenten en andere enthousiaste deelnemers “The White Ribbon Tour” om het witte lint voor longkanker door te geven. Dit initiatief wordt ondersteund door de patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en de Nederlandse Longartsenvereniging (NVALT).

The White Ribbon Tour liep van Zeeland, via Nijmegen, richting Groningen en dan over de Afsluitdijk via Rotterdam naar Maastricht. Daarbij is het witte lint fietsend en wandelend aangeboden aan patiënten en longartsen in 35 ziekenhuizen. De route is in de vorm van een wit lintje. Alle deelnemers van de routes hebben bij de verschillende ziekenhuizen het witte lintje overhandigd. Met dit initiatief willen de organisatoren ‘awareness’ voor longkanker vergroten, met de boodschap: “Iedereen met longen kan longkanker krijgen en niemand verdient longkanker.”

De initiatiefnemer is Niels Harthoorn . Niels is 22 jaar en heeft op zijn twintigste de diagnose gekregen van longkanker met een ALK-translocatie. The White Ribbon Project, te vinden onder #thewhiteribbonproject, is recent gestart in de V.S. om meer bekendheid te geven aan longkanker en vooral om het stigma, dat op longkanker rust, weg te nemen. Niels haalt dit project nu naar Nederland en wil het bericht verkondigen dat iedereen longkanker kan krijgen en niemand longkanker verdient.

Daarnaast wordt ook geld opgehaald voor gepersonaliseerde (long)kankerbehandelingen. Want uiteindelijk is deze tocht ook een voorbereiding op de beklimming van de Stelviopas voor Stelvio for Life , een uitdaging die het Lungs for Life team op 28 augustus 2021 aan gaat. Al het opgehaalde geld gaat via Stelvio for Life naar het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Dit samenwerkingsverband zet zich in om voor iedere kankerpatiënt DNA-onderzoek van de tumor mogelijk te maken. Het opgehaalde geld komt dus volledig ten goede aan de ontwikkeling van gepersonaliseerde behandelingen voor patiënten met kanker.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Erasmus MC / David Drexhage
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: White Ribbon Tour: aandacht voor longkanker
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 23 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!