Nog steeds sterven 55 mensen per dag aan de gevolgen van roken

Maandag 31 mei doen politieke jongerenorganisaties een gezamenlijke oproep aan de politiek: het nieuwe kabinet moet sneller in actie komen om te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.  

Nog steeds sterven 55 mensen per dag aan de gevolgen van roken. En elke week beginnen  honderden kinderen met roken. Dit is onacceptabel vinden de politieke jongerenorganisaties. De maatregelen in het Preventieakkoord moeten volgens hen sneller en concreter. 

De oproepvideo is gemaakt door Hilde Wendel van de JOVD (VVD), Léonie Janssen van Jonge Democraten (D66), Sander van der Goes van DWARS (GroenLinks), Tom Scheepstra van CDJA (CDA), Lotte Demarteau van Jonge Socialisten (PvdA), Bina Chirino van PerspectieF (CU), Leander Tramper van SGPJ (SGP) en Ilse Oldenburg van PINK! (PvdD).  Zij delen deze maandag via social media.

De Gezondheidsenquête van de Leefstijlmonitor 2020 van het Trimbos-instituut onderstreept de noodzaak van het nieuwe kabinet om sneller actie te ondernemen; het aantal rokers daalt te langzaam. Om de doelen te behalen die staan vermeld in het Nationaal Preventieakkoord, moet er worden doorgepakt.

Het onderzoek wordt op 31 mei Wereld Niet-Rokendag vrijgegeven.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KWF Kankerbestrijding / Mischa Stubenitsky
  • Fotograaf of fotobureau: : longfonds
  • Bron bij dit artikel: : KWF Kankerbestrijding
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Politieke jongerenorganisaties roepen nieuw kabinet op om sneller in actie te komen voor Rookvrije Generatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 30 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!