In alle veiligheidsregio’s is deze stijging zichtbaar

In de afgelopen week van 30 juni t/m 6 juli 2021 is het aantal gemelde positieve coronatesten verdubbeld (+103%) ten opzichte van de week ervoor. In alle veiligheidsregio’s is deze stijging zichtbaar.

Ook het percentage positieve tests in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten steeg naar 4,5%. De afgelopen kalenderweek lieten 154.104 mensen zich testen bij de GGD teststraten, dat is 22% meer dan vorige week. Het reproductiegetal, gebaseerd op het aantal positieve coronatesten blijft onder de 1, maar steeg naar 0,97 (ondergrens 0,90 – bovengrens 1,05).

Positieve coronatesten
Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van de week ervoor van 25 naar 50. In de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar was de stijging het grootst (>200%), gevolgd door de leeftijdsgroep 25 tot en met 29 jaar (+63%), zie figuur 1. In deze twee leeftijdsgroepen is afgelopen week ook 75% meer getest ten opzichte van de week ervoor. Het percentage positieve testen onder 18-24 jarigen steeg in de afgelopen week van 5,9% naar 10,5%, en voor 25-29 jarigen van 3,8% naar 5,1%. Het aandeel besmettingen gerelateerd aan horeca en feesten is sterk toegenomen in de afgelopen week.

Ziekenhuis- en IC intensive care  opnames
Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen nam af met 50%. Op de IC werden 59% minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen dan een week eerder. De reproductiegetallen gebaseerd op ziekenhuisopnames en IC-opnames liggen onder de 1.

Ook al zijn er nu ruim 16 miljoen vaccinaties gezet, veel mensen zijn nog niet of niet volledig gevaccineerd. Het is en blijft daarom belangrijk om je aan de maatregelen te houden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aantal positieve coronatesten in een week verdubbeld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 06 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!