Digital Health is een belangrijk speerpunt van de regio Nijmegen

Health Valley heeft een Digital Health Guide gepubliceerd in samenwerking met het Radboudumc, de Novio Tech Campus, de Gemeente Nijmegen en Briskr om Digital Health spelers in de regio Nijmegen en daarbuiten te verbinden. De gids moet de ontwikkeling en opschaling van Digital Health innovaties en economische groei verder stimuleren.
 
Speerpunt regio Nijmegen
Digital Health is een belangrijk speerpunt van de regio Nijmegen. Ruim een kwart van de inwoners heeft een baan in de zorg. Daarnaast is de regio thuisbasis voor vele kennispartners, zorgorganisaties en innovatieve ondernemers die de zorg beter proberen te maken met digitale oplossingen. Tom van de Belt, Digital Health ambassadeur voor de regio, is blij met de gids. “De uitdagingen zijn groot en innovaties kunnen ons helpen de zorg ook in de toekomst betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. De gids laat zien hoeveel we als regio al te bieden in digital health. De innovatiekracht springt eruit, niet alleen bij bedrijven maar zeker ook bij zorginstellingen en kennisinstituten.”

Mondiaal probleem, lokale aanpak
Hoewel de spelers op het gebied van digital health vaak internationaal actief zijn, is er ook behoefte aan lokale en regionale samenwerking. Van de Belt: “De mondiale ontwikkelingen gaan snel, maar dat geldt ook lokaal. Deze gids is een visitekaartje voor de regio, zodat alle geïnteresseerde partijen in een oogopslag kunnen zien wat we hier allemaal te bieden hebben”.

Spelers weten elkaar te vinden
Voor impact op Digital Health heb je de juiste partners nodig. Chris Doomernik, directeur Health Valley: “Als je wilt opschalen kun je dat simpelweg niet alleen. Belangrijk is dus dat partners uit de triple helix elkaar makkelijker vinden. Dat komt de ontwikkeling en opschaling van digital health innovaties en economische groei ten goede.”

Nieuwe partners welkom
De sector Digital Health is volop in beweging. Er ontstaan in hoog tempo startups en scale-ups en ook komen er nieuwe partijen naar de regio. Health Valley wil de gids daarom regelmatig actualiseren. Een nieuwe organisatie voordragen voor de Digital Health Guide kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info hier


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bundeling Digital Health spelers regio Nijmegen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!