Het is belangrijk dat mensen zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ernstige ziekte en sterfte als gevolg van een COVID-19-besmetting

Mensen die vanwege medische redenen geen booster met een mRNA-vaccin mogen of geen booster met mRNA-vaccin willen, kunnen vanaf woensdag 23 maart een afspraak maken voor een boostervaccinatie met Janssen.

Omdat een mRNA-vaccin een betere bescherming als boostervaccinatie geeft, is er bij niet medische redenen voorkeur voor het mRNA-vaccin als booster. Ook heeft een mRNA-vaccin de voorkeur, omdat bij het Janssen-vaccin de zeer zeldzame maar ernstige bijwerking TTS kan optreden.

Het is belangrijk dat mensen zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ernstige ziekte en sterfte als gevolg van een COVID-19-besmetting. Daarom wordt de Janssen-booster ook in niet medische gevallen beschikbaar gesteld, besloot minister Kuipers. Er wordt wel gebruik gemaakt van een informed consent, zodat mensen een weloverwogen beslissing maken. 

Afspraak maken voor vrijwillige booster Janssen
Vanaf 23 maart is het mogelijk om een afspraak te maken via het telefoonnummer 0800-1295. De GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst’en starten op 25 maart met de vaccinaties op een beperkt aantal locaties.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Booster Janssen vanaf 25 maart mogelijk
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!