Bijwerkingencentrum Lareb blijft meldingen ontvangen van problemen met het doorslikken van de omeprazol drank

De omeprazol suspensie Pedippi is dik en slijmerig. Daardoor kunnen baby’s deze moeilijk doorslikken. Bijwerkingencentrum Lareb blijft hier meldingen over ontvangen. Ouders kunnen Pedippi het beste verdunnen met een beetje (afgekolfde) melk voor ze de drank aan hun kind geven.

Omeprazol wordt gebruikt voor de behandeling van brandend maagzuur bij oprispingen (refluxklachten). De omeprazol drank van het merk Pedippi mag gebruikt worden bij kinderen vanaf vier weken oud.

Bijsluiter nog niet aangepast
Sinds januari 2022 is het advies om de omeprazol drank van Pedippi met een kleine hoeveelheid (20 - 30 ml) melk in te nemen. Dit zou worden opgenomen in de bijsluiter, maar dat is  nog niet gebeurd.

Meldingen bij Lareb
Bijwerkingencentrum Lareb blijft meldingen ontvangen van problemen met het doorslikken van de omeprazol drank. De drank is voor baby’s te dik en te slijmerig, waardoor ze zich er in kunnen verslikken. Ook krijgen kinderen hierdoor bijna geen adem. Bij het overgrote deel van de meldingen was de drank niet verdund met melk. Daarom is het voor zorgverleners extra belangrijk om ouders te informeren over dit advies.

Bron: Lareb


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 26 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!