Elk jaar krijgen een student en een zorgverlener een extra bedankje voor het melden van een bijwerking die de aandacht trekt

De meldprijzen van 2022 voor de beste bijwerkingmelding van student en zorgverlener zijn gegaan naar Sharon Lever en Kalijn Bol. Zij ontvangen de prijs voor hun bijdrage aan betere kennis over de veiligheid van geneesmiddelen.

Alle meldingen van bijwerkingen zijn belangrijk voor de veiligheidsbewaking van geneesmiddelen en vaccins. Met deze meldingen ontdekken we nieuwe bijwerkingen en leren we er meer over. Bijwerkingencentrum Lareb bedankt daarom iedereen die een bijwerking heeft gemeld!

Elk jaar krijgen een student en een zorgverlener een extra bedankje voor het melden van een bijwerking die de aandacht trekt. Dit kan bijvoorbeeld een melding zijn met een goede beschrijving, een leerzaam verhaal, belangrijke nieuwe informatie en/of over een actueel onderwerp.

Meldprijs student
Sharon Lever studeert Farmacie in Groningen. Zij deed een melding van hallucinaties bij gebruik van metoprolol, een bètablokker. Hallucinaties en nachtmerries zijn bekende, zeldzame bijwerkingen van bètablokkers, maar worden niet snel herkend als bijwerking. Haar melding was bijzonder goed door de uitgebreide beschrijving van de bijwerking. Ook heeft ze uitgezocht hoe deze klachten konden ontstaan.

Meldprijs zorgverlener
Kalijn Bol is internist-oncoloog in Nijmegen en meldde het ontstaan van doofheid bij nivolumab voor de behandeling van melanoom. Deze bijwerking was nog niet bekend. Eerder schreef Lareb een nieuwsbericht over doofheid bij nivolumab. Om deze mogelijke nieuwe bijwerking meer bekendheid te geven, werken we samen aan een artikel in een internationaal tijdschrift.

Bron: Lareb


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!